De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Blog

Het gaat goed met veel jongeren in Helmond.

Geschreven door Ellen van Bree

Aandacht voor een aantal thema's en risicogroepen blijft van belang. "Al met al een mooi resultaat waar gemeente, scholen, welzijnswerk, gezondheidszorg en de stichting Jong Helmond Lekker Gezond (JHLG) zeker aan hebben bijgedragen. Maar waarop ook jongeren en ouders trots mogen zijn." Wat valt je in positieve zin op? Over het algemeen gaat het goed met de jongeren in Helmond. Een ruime meerderheid beschrijft de gevoelens van de afgelopen 3 maanden als (heel) blij. Deze groep is groter dan in de vorige metingen. Ook thuis en op school ervaren jongeren  minder problemen. Eveneens gunstig is dat het ziekteverzuim van school duidelijk is afgenomen. En bij pesten en gepest worden is gelukkig ook een afname zichtbaar. > Lees het interview hier verder
Lees meer >

Op eigen kracht naar een gezonde toekomst

Geschreven door Berbel van Bree

In mei ben ik gestart als projectleider ‘op eigen kracht naar een gezonde toekomst’. Door het verbeteren van samenwerking tussen welzijn- en zorgprofessionals en het stimuleren en ondersteunen van ideeën bij bewoners, gaan we de gezondheidsachterstanden in 4 Helmondse buurten aanpakken. Wat een uitdaging.
Lees meer >

Jeugd, Onderwijs en Gezondheid

Geschreven door M.M. (Margreet) de Leeuw-Jongejans

Als wethouder Jeugd, Onderwijs en Gezondheid vind ik het super dat we zo’n mooie alliantie hebben met verschillende partijen als Jong Helmond Lekker Gezond. Ik zie enorm veel enthousiasme en gedrevenheid bij iedereen. Het onderwerp is ook concreet en zichtbaar; een gezondere leefstijl levert “winst” op. Lekker in je vel zitten, bewegen en bewust eten is niet saai, maar maakt je leven leuker en fijner.
Lees meer >

Kok op school!

Geschreven door Wilfred Hurkx

Een Kinderkookcafé in een Helmondse basisschool. Het is niet de meest logische plek voor een kok van ons ziekenhuis, zou je zeggen. Toch was onze kok in de afgelopen tijd met enige regelmaat te vinden tussen de kinderen van basisschool De Westwijzer. En zo waren en zijn er nog veel meer activiteiten. Allemaal in het kader van Jong Helmond Lekker Gezond.
Lees meer >

Water!

Geschreven door Maartje Otten

Eten en drinken: het is maar net wat je gewend bent. Maar is dat eigenlijk wel zo? Uit verhalen van mijn ouders hoor ik dat ik als baby en peuter een slechte eter was. Eerlijk gezegd, ben ik dat nu nog steeds wel. Als het gaat over het drinken dan hoor ik dat ik ben opgevoed zoals de meeste kinderen. Appelsap, ranja, yogho, het behoorde allemaal tot mijn favoriete drankjes.
Lees meer >

Laat zien dat je meedoet