De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Jeugd, Onderwijs en Gezondheid

Publicatiedatum: 24-02-2016
Geschreven door M.M. (Margreet) de Leeuw-Jongejans

Als wethouder Jeugd, Onderwijs en Gezondheid vind ik het super dat we zo’n mooie alliantie hebben met verschillende partijen als Jong Helmond Lekker Gezond. Ik zie enorm veel enthousiasme en gedrevenheid bij iedereen. Het onderwerp is ook concreet en zichtbaar; een gezondere leefstijl levert “winst” op. Lekker in je vel zitten, bewegen en bewust eten is niet saai, maar maakt je leven leuker en fijner.

Daar kun je beter vroeg mee beginnen. Mooi vond ik het voorbeeld van een leerkracht van een basisschool die af en toe eens kijkt wat er nu in de broodtrommel zit van een leerling. Dag 1: Pizza….dag 2: croissant….dag 3 brood (eindelijk) met worst….alleen was die worst een frikandel….

We zijn er dus nog lang niet!

Vorige week hebben 3 scholen voor Voortgezet Onderwijs de titel Gezonde Schoolkantine in de wacht gesleept. Dat is een hele mooie prestatie. Van belang is natuurlijk dat we de lijn vanaf de basisschool (en liefste nog daarvoor) doortrekken. Allemaal stappen in de goede richting.

Als ik kijk naar Helmond en zie welke mensen er hun schouders onder zetten heb ik er alle vertrouwen in!

Deel dit bericht

Overige berichten

Het gaat goed met veel jongeren in Helmond.
Op eigen kracht naar een gezonde toekomst
Kok op school!
Water!
Eten is weten

Laat zien dat je meedoet