De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Op eigen kracht naar een gezonde toekomst

Publicatiedatum: 22-06-2016
Geschreven door Berbel van Bree

In mei ben ik gestart als projectleider ‘op eigen kracht naar een gezonde toekomst’. Door het verbeteren van samenwerking tussen welzijn- en zorgprofessionals en het stimuleren en ondersteunen van ideeën bij bewoners, gaan we de gezondheidsachterstanden in 4 Helmondse buurten aanpakken. Wat een uitdaging.

Vaste structuren en werkvormen moeten plaats gaan maken voor nieuwe. Organisaties gaan samenwerken. Dit wordt niet makkelijk maar omdat we werken met mensen die zich betrokken voelen en zich in willen zetten, weet ik zeker dat we hier goede resultaten gaan halen. De randvoorwaarden zijn immers ingevuld.

De grootste uitdaging zit in het aanboren en benutten van de energie in de wijken. We praten over bewoners in buurten met gezondheidsachterstanden. Deze zijn er niet voor niets. Maar waarom zijn deze achterstanden er? En is men bereid of heeft men de vaardigheden om zelf te werken aan het verbeteren van hun ervaren gezondheid? Als het vlammetje begint te branden, kun je dit als professional laten uitgroeien tot een vuur. Het is de kunst om door de juiste ondersteuning de mensen te laten ervaren wat het is door op eigen kracht de gezonde keuze te maken.

Dat de gezonde keuze niet altijd de makkelijkste is voor jezelf en je gezin, ervaar ik ook iedere dag. Verleidingen en gevaren zijn er in overvloed. Ik weet wat ontspannen, gezond en fit voelen met je doet. Of ik er langer door leef, zal ik nooit weten. Maar wel dat ik meer kan halen uit de dagen die ik leef. Vandaar dat ik nu ook met volle energie aan de slag kan!

Berbel van Bree

Deel dit bericht

Overige berichten

Het gaat goed met veel jongeren in Helmond.
Jeugd, Onderwijs en Gezondheid
Kok op school!
Water!
Eten is weten

Laat zien dat je meedoet