De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Water!

Publicatiedatum: 12-01-2016
Geschreven door Maartje Otten

Eten en drinken: het is maar net wat je gewend bent. Maar is dat eigenlijk wel zo? Uit verhalen van mijn ouders hoor ik dat ik als baby en peuter een slechte eter was. Eerlijk gezegd, ben ik dat nu nog steeds wel. Als het gaat over het drinken dan hoor ik dat ik ben opgevoed zoals de meeste kinderen. Appelsap, ranja, yogho, het behoorde allemaal tot mijn favoriete drankjes.

Nu ik meer over voeding aan het lezen ben, zie ik dat je smaak voor een groot deel gevormd wordt door wat je gewend bent. Ik twijfel daar eerlijk gezegd een beetje aan. Zo heb ik de zoete drankjes die ik als kind vaak dronk vanaf mijn twaalfde ongeveer heel langzaam afgebouwd. Niet omdat ik toen al zo bewust met mijn sport bezig was, maar gewoon omdat ik die zoetigheid niet meer lekker vond.

Vanaf dat moment drink ik veel water. Heel af en toe een glaasje cola of andere frisdrank, soms thee, maar meestal water. Ook drink ik nauwelijks sportdrank. Heeft misschien te maken met de prijs van dat spul, maar eerlijk gezegd vind ik het vaak ook veel te zoet. Water is nodig, tijdens en na mijn training, en ik vind het ook wel fijn dat ik het net zo veel kan drinken als ik nodig vind, zonder me bezig te moeten houden met calorieën of zo.

Water is voor mij een vanzelfsprekendheid. Het helpt dagelijks bij het beoefenen van mijn sport. En ik heb er geen nieuwe sponsor voor nodig. Ook dat is wel prettig!

Maartje Otten
Kanoslalomteam – NED


Bron: Blog Elkerliek Ziekhuis

Deel dit bericht

Overige berichten

Het gaat goed met veel jongeren in Helmond.
Op eigen kracht naar een gezonde toekomst
Jeugd, Onderwijs en Gezondheid
Kok op school!
Eten is weten

Laat zien dat je meedoet