De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Nieuws

Helmond hostcity nationale sportweek 2018

Van 15 tot en met 29 september is de 15e -en jubileumeditie van de- Nationale Sportweek. NOC*NSF, de sportbonden, alle Nederlandse gemeenten, het onderwijs en sportclubs gebruiken deze 15 dagen om te laten zien hoe leuk sport en bewegen isVan 15 tot en met 29 september is de 15e -en jubileumeditie van de- Nationale Sportweek. NOC*NSF, de sportbonden, alle Nederlandse gemeenten, het onderwijs en sportclubs gebruiken deze 15 dagen om te laten zien hoe leuk sport en bewegen is
Lees meer >

Inschrijven Nationaal Schoolontbijt

Gezellig en gezond samen ontbijten:
Lees meer >

Burgemeestersontbijt 7 november

Dit jaar organiseert Jong Helmond Lekker Gezond voor het 3e jaar het burgemeestersontbijt. Dit evenement, dat speciaal georganiseerd wordt om alle gezonde scholen in Helmond in het zonnetje te zetten, wordt dit jaar gehouden op woensdag 7 november bij het Jan van Brabant college aan de Molenstraat.
Lees meer >

Oktober Groentemaand

1 Oktober start in Helmond de groentemaand. In deze maand wordt door de Zorgboog, Jong Helmond Lekker Gezond en JIBB extra aandacht besteed aan het eten van groente onder peuters.
Lees meer >

Praktijkschool Helmond pakt goud

Ze gingen voor de zilveren schaal en kregen goud: de ‘Smikkel Store’ van Praktijkschool Helmond is sinds kort een Gezonde Schoolkantine. De onderscheiding van het nationale Voedingscentrum is de kroon op het werk van docenten én leerlingen.
Lees meer >

Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school

Al eerder behaalde het Jan van Brabant, locatie Molenstraat de Gouden kantine schaal. Die hebben ze recentelijk weten te herijken.
Lees meer >

Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Dit jaar wordt in Helmond voor de derde keer de Kidskookcaféwedstrijd georganiseerd voor leerlingen van groep 7 en 8 van Helmondse basisscholen. Leerlingen kunnen zich in duo’s opgeven door een lekker en verrassend recept in te sturen met de flespompoen. Op donderdag 11 oktober vindt de finale plaats waarin de geselecteerde duo’s strijden om de Helmondse titel.
Lees meer >

OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit

Een goede gezondheid krijg je niet alleen door veel te sporten, maar ook door lekker gezond te eten en te drinken. OEC korfbal draagt daar als club graag een steentje aan bij en is daarom aan de slag gegaan met Team:Fit.
Lees meer >

Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij

Tijdens de afgelopen zomerse maanden heeft een vrijwilliger van speeltuin Leonardus op enkele middagen buiten in de mobiele keuken gestaan om eenvoudige, lekkere en gezonde gerechten klaar te maken. Bezoekende vaders en moeders, opa’s en oma’s en natuurlijk de kinderen zelf konden kijken, proeven en een recept mee naar huis nemen.
Lees meer >

Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi

Inwonersinitiatieven die ondersteuning of subsidie zoeken kunnen terecht bij ‘Voor de Buurt’. Deze keer staan we stil bij het initiatief van bewoonster Margaret Veldhuis. Zij heeft een volleybaltoernooi voor de wijk georganiseerd.
Lees meer >

Laat zien dat je meedoet