De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Nieuws

Inspiratie: Gezonde Stoombootlunch

Sint is al weer bijna in het land! Vaak staat gezond eten en bewegen dan toch even aan de kant. Overal zie je weer al het lekkers staan, maar kunnen we dit jaar niet voor wat lekkers én gezonds gaan? Hierbij geven we jou wat inspiratie met ons idee, doe jij dit jaar met ons mee? Weten hoe je deze heerlijke verrassing maakt?
Lees meer >

Wie werkt er mee aan ‘een gezonde wijk’?

Onze projectgroep bestaat uit een vertegenwoordiger vanuit JHLG, vanuit JIBB, vanuit LEV en vanuit de GGD. Deze projectgroep laat zich bijstaan door een begeleidingsgroep waarin vertegenwoordigers zitten vanuit het primair onderwijs, de wijkverenigingen, de huisartsen, de gemeente en ‘’vreedzame wijk’.
Lees meer >

Voor onze buurt

Ken jij bewoners die een steentje willen bijdragen aan hun buurt? Die een activiteit, scholing, evenement willen organiseren voor of met hun buren?  
Lees meer >

Start to be Fit

Op maandag 23 oktober is de derde groep Start to be Fit van start gegaan. Onder leiding van de Healthy Sisters wordt toegewerkt naar 3 km achtereen hardlopen. Op 4 december hopen ze dit te kunnen. De twee eerste groepen zijn intussen al 9-12 maanden aan het hardlopen.
Lees meer >

Ladies Only

Wat begon met 2 uurtjes Ladies Only Sport bij Sportschool MAACH, is in het eerste projectjaar al uitgegroeid naar 5 uur. 22 dames hebben meegedaan met de lessen. Hiervan is bij 13 vrouwen zowel een voor- als nameting geweest.
Lees meer >

Verlengde Schooldag

Begin 2017 is zowel op BS de Vuurvogel als op BS Silvester-Bernadette gestart met ‘de Verlengde schooldag’. Het doel is dat kinderen positieve ervaringen opdoen en talenten ontdekken en ontwikkelen die bijdragen aan hun zelfvertrouwen en ervaren gezondheid.
Lees meer >

Kan het beter?

Het project ‘Op eigen kracht naar een gezonde toekomst’ loopt sinds juni 2016. Tijd om een terugkoppeling te geven aan de partners over de bereikte resultaten en om vooruit te kijken, verbeterpunten en nieuwe kansen te benoemen.
Lees meer >

Kidskookcaféwedstrijd gewonnen door Lars en Wessel van basisschool Wilhelmina

Een Halloween pompoen maken? Nee daar doen Wessel Andriessen en Lars Sijbers van basisschool Wilhelmina in Helmond niet aan. Zij maken van een pompoen liever een lekkere risotto. De twee jongens uit groep acht wonnen donderdag 12 oktober de Kidskookcaféwedstrijd. Ze zijn daarmee de beste jeugdkoks van Helmond. 
Lees meer >

Hoeveel en hoe vaak per week eten kinderen van 0-4 jaar groente?

Binnen Jong Helmond Lekker Gezond zijn we altijd nieuwsgierig naar het gedrag van volwassenen en kinderen omtrent hun leefstijl. Dit keer hebben we een meting gedaan naar de groenteconsumptie bij 0-4 jarigen waar 205 ouders aan hebben meegedaan. Ouders van kinderen die op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal zitten of bij het consultatiebureau kwamen, hebben een korte vragenlijst over groente eten ingevuld met de volgende resultaten:
Lees meer >

Conclusie Drinkwater campagne op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

Jong Helmond Lekker Gezond besteedt vanaf schooljaar 2015/2016 extra aandacht aan het stimuleren van het drinken van water onder de allerkleinsten. Hiervoor is een drinkwatercampagne opgezet bij meerdere locaties. Naar aanleiding van deze campagne kunnen we de volgende conclusies trekken:
Lees meer >

1 2 3 4 ... 14 volgende >

Laat zien dat je meedoet