De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Nieuws

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+

Op 1 januari fuseerden stichting JIBB en stichting Jong Helmond Lekker Gezond. Woensdagmiddag 9 januari werd tijdens een nieuwjaarslunch de nieuwe naam en logo gelanceerd. De stichting gaat verder onder de naam Jibb+
Lees meer >

Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'

Groente helpt peuters groeien. Maar hoe zorg je dat je kind (meer) groente eet? Jong Helmond Lekker Gezond en de Zorgboog werken samen om baby’s en peuters gezond op te kunnen laten groeien. Op 1 oktober jl. was de aftrap van de groentecampagne ‘Groente eten, dat mag de hele dag’. Berbel van Bree, manager Jong Helmond Lekker Gezond, overhandigde symbolisch het eerste groentegadgetpakket aan de directeur Kraam/JGZ van de Zorgboog, Margreet de Leeuw.
Lees meer >

Helmond host city nationale sportweek 2018

Van 15 tot en met 29 september is de 15e -en jubileumeditie van de- Nationale Sportweek. NOC*NSF, de sportbonden, alle Nederlandse gemeenten, het onderwijs en sportclubs gebruiken deze 15 dagen om te laten zien hoe leuk sport en bewegen is.
Lees meer >

Inschrijven Nationaal Schoolontbijt

Gezellig en gezond samen ontbijten:
Lees meer >

Burgemeestersontbijt 7 november

Dit jaar organiseert Jong Helmond Lekker Gezond voor het 4e jaar het burgemeestersontbijt. Dit evenement, dat speciaal georganiseerd wordt om alle gezonde scholen in Helmond in het zonnetje te zetten, wordt dit jaar gehouden op woensdag 7 november bij het Jan van Brabant college aan de Molenstraat.
Lees meer >

Oktober Groentemaand

1 Oktober start in Helmond de groentemaand. In deze maand wordt door de Zorgboog, Jong Helmond Lekker Gezond en JIBB extra aandacht besteed aan het eten van groente onder peuters.
Lees meer >

Praktijkschool Helmond pakt goud

Ze gingen voor de zilveren schaal en kregen goud: de ‘Smikkel Store’ van Praktijkschool Helmond is sinds kort een Gezonde Schoolkantine. De onderscheiding van het nationale Voedingscentrum is de kroon op het werk van docenten én leerlingen.
Lees meer >

Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school

Al eerder behaalde het Jan van Brabant, locatie Molenstraat de Gouden kantine schaal. Die hebben ze recentelijk weten te herijken.
Lees meer >

Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Dit jaar wordt in Helmond voor de derde keer de Kidskookcaféwedstrijd georganiseerd voor leerlingen van groep 7 en 8 van Helmondse basisscholen. Leerlingen kunnen zich in duo’s opgeven door een lekker en verrassend recept in te sturen met de flespompoen. Op donderdag 11 oktober vindt de finale plaats waarin de geselecteerde duo’s strijden om de Helmondse titel.
Lees meer >

OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit

Een goede gezondheid krijg je niet alleen door veel te sporten, maar ook door lekker gezond te eten en te drinken. OEC korfbal draagt daar als club graag een steentje aan bij en is daarom aan de slag gegaan met Team:Fit.
Lees meer >

Laat zien dat je meedoet