De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Nieuws

Eerste gezonde speeltuinkantine van NL!

JHLG stimuleert dat kinderen zo gezond mogelijk opgroeien. Daarvoor is het goed om plekken waar kinderen komen zo gezond mogelijk in te richten, zoals de speeltuin Leonardus.
Lees meer >

Voor de Buurt

Geen woorden maar daden. In de wijk Leonardus weten ze er alles van. Daar mobiliseerden bewoners hun wijkgenoten om de voortuinen te verfraaien. Twee zaterdagen trokken de initiatiefnemers door de wijk.
Lees meer >

Een gezondheidsplein op de Heistraat Braderie

Op 17 juni stond de Heistraat in het teken van de Braderie.
Lees meer >

Extra avondlessen in de Beweegtuin

De Beweegtuin bij Speeltuin Leonardus biedt inwoners de gelegenheid om samen met anderen in beweging te komen in de buitenlucht. Op verschillende dagen per week zijn groepen inwoners actief onder begeleiding van een buurtsportcoach.
Lees meer >

Tennisvereniging Carolus krijgt Goud

Op zaterdag 16 juni opende tennisvereniging Carolus het nieuwe park na een intensieve verbouwing. Afgelopen maanden is hard gewerkt, samen met Jong Helmond Lekker Gezond en TeamFit, om het aanbod in te kantine gezonder te maken.
Lees meer >

Luister naar wat de Healthy Sisters te vertellen hebben over de campagne Ik loop op water 


Lees meer >

Krachten bundelen met JIBB

Jong Helmond Lekker Gezond staat aan de vooravond van het samengaan van de stichting JIBB. Beide stichtingen richten zich op het stimuleren van en gezonde leefstijl voor Helmonders (jong en oud). Prioriteit ligt op het bereiken van kinderen, jongeren en hun ouders. Dit sluit geheel aan op de visie van de gemeente Helmond op gezondheid. 
Lees meer >

Uitreiking certificaat ‘gezonde speeltuinkantine’ Leonardus speeltuin

Op 25 mei 2018 reikt burgemeester Blanksma het certificaat ‘gezonde speeltuinkantine’ uit aan de Leonardus speeltuin in Helmond. Speeltuin Leonardus is hiermee de eerste speeltuin in Nederland met een gezond aanbod in de kantine.
Lees meer >

Kinderkookcafé 2018 bs. Silvester-Bernadette en bs. De Goede Herder

Als Verlengde Schooldagactiviteit heeft ook dit voorjaar wederom een Kinderkookcafé plaats gevonden in de Praktijkschool aan de Generaal Snijdersstraat. De 6 bijeenkomsten zijn geleid door Gemma van der Linden, die een eigen kookstudio heeft genaamd “Koken bij Gemma” in Gemert.
Lees meer >

“Start to be fit” succesvol

De Healthy sisters hebben drie succesvolle workshops georganiseerd. Het succes in een notendop: Verantwoord hardlopen: 21 deelnemers. Wat hebben mensen geleerd? Naast de gezelligheid samen in de groep …. de juiste kleding en schoenen bij de training, goed luisteren naar je lichaam en wat te doen bij blessures. Gezonde voeding: 15 deelnemers. Wat hebben mensen geleerd? Hoe gezond eten; waarop letten, gevaar van suiker, belang van eiwitten voor spieren. Hardlopen – mindset: 22 deelnemers. Wat hebben mensen geleerd? Positief blijven; niet te streng zijn voor jezelf, trots zijn op jezelf, meer zelfvertrouwen gekregen, doorzetten, niet opgeven.
Lees meer >

Laat zien dat je meedoet