De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

15-jarig bestaan Kookclub Kookidee

Publicatiedatum: 01-11-2017

De kookclub Kookidee is een club speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Een keer per maand komen de leden koken en gezellig samen eten in het Klokhuis te Deurne. En dit dus al 15 jaar ondersteund door een vaste club vrijwilligers.

Op zaterdag 16 september hebben wij ter gelegenheid van dit 15-jarig bestaan een geweldig feest gehouden. Sandra Cornelissen, de auteur van het kookboek ‘Kook het lekker zelf’, kwam die middag een kookworkshop in het bijzijn van Nathalie van der Zanden wethouder in de gemeente Helmond, Joost Verspaget van de stichting Jong Helmond Lekker Gezond en Dirk van Ledden van het Stadslab Helmond. Zij maakten deze kookworkshop mogelijk.

Samen met de deelnemers van de kookclub is uit het kookboek van Sandra een recept voor het bereiden van spaghetti gemaakt.
Sandra leerde de deelnemers via de duidelijke plaatjes uit het kookboek om een heerlijke spaghetti in de juiste volgorde klaar te maken. Onze gasten staken ook de handen uit de mouwen, sneden de groenten en maakte ondertussen een gezellig praatje met de vrijwilligers en de deelnemers.
Daarna werd de maaltijd in de keuken verder afgemaakt door Sandra met een aantal deelnemers. De andere leden dekten ondertussen de tafel en de gasten konden ondertussen even  bijkletsen. Het was een drukke gezellige sfeer ook tijdens de verrukkelijke maaltijd genoten we volop. Als verrassing kreeg iedere deelnemer na de maaltijd het boek ‘Kook het lekker zelf’ uitgereikt door Sandra en Nathalie. Vanaf nu kunnen we dus uit dit voortreffelijke en duidelijke kookboek lekkere maaltijden bereiden.

Het was een zeer geslaagde middag. Sandra beloofde om ieder jaar een keer een workshop te verzorgen.

Dank aan iedereen die een bijdrage hebben geleverd aan deze geweldig leuke middag.

Marij van den Brand

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet