De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Dr.-Knippenbergcollege eerste met gouden Schoolkantine schaal

Publicatiedatum: 15-11-2016

Op donderdag 6 oktober ontving het Dr.-Knippenbergcollege uit Helmond als eerste school uit Zuidoost-Brabant de gouden Schoolkantine schaal. Dit gebeurde in Eindhoven, tijdens de scholingsdagen die het Voedingscentrum organiseerde over de nieuwe Richtlijnen Gezondere kantines.

Vernieuwde richtlijnen
Vanaf dit jaar heeft het voedingscentrum de richtlijnen voor een Gezondere kantine aangepast. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in een gezonde (school)kantine. Het voedingscentrum geeft met de nieuwe richtlijnen handvatten voor een ‘zilveren’ of ‘gouden’ kantine. Een gouden kantine heeft een gezonder aanbod en een nóg gezondere uitstraling dan een zilveren kantine. 

Je verdient een Schoolkantine schaal wanneer je kantine zilver of goud is. Daarmee laat je aan iedereen zien wat je als school bereikt hebt en dat je voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines.

  • Een zilveren schoolkantine geeft veel ruimte aan de betere keuze. Het aanbod bestaat uit minimaal 60% betere keuzes. De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze.
  • In een gouden schoolkantine spreekt de betere keuze voor zich. Het aanbod bestaat uit minimaal 80% betere keuzes. Hier krijgen leerlingen een duwtje richting de betere keuze, door het aanbod en de aankleding van de kantine.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet