De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Gezond. Hoe dan?

Publicatiedatum: 01-02-2018

Het hebben van voldoende gezondheidsvaardigheden en daarbinnen basisvaardigheden (lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer) zijn cruciaal voor de eigen verantwoordelijkheid rond gezondheid om je gezond te kunnen voelen, zijn en blijven. Met deze wetenschap sloot Emmy Thijssen vanuit de GGD in december aan bij de taalles van de LEVgroep in de Fonkel.

Met begrijpelijk materiaal is het thema gezondheid besproken met de aanwezige moeders. Dit werd zo positief ervaren dat deze insteek in 2018 wordt doorgezet. Gezondheidsvoorlichter Emmy Thijssen zal onder de projectnaam ‘Gezond. Hoe dan?’ bij verschillende bestaande taallesgroepen aansluiten. Dit sluit naadloos aan op de landelijke themaweek Gezondheid van de stichting Lezen en Schrijven die begin februari is georganiseerd. Middels die week heeft de stichting bij beleidsmakers en zorgprofessionals aandacht gevraagd voor en (meer) besef gecreërd dat laaggeletterdheid een risicofactor is voor de gezondheid.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet