De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Gezonde wijkaanpak op volle kracht

Publicatiedatum: 04-07-2017

In de buurten Leonardus, Heipoort, Vossenberg en Beisterveld wordt vol ingezet op activiteiten en initiatieven om de bewoners in staat te stellen aan hun eigen gezondheid te werken. Het afgelopen jaar zijn 11 activiteiten onder de vlag van het project ‘Op eigen kracht naar een gezonde toekomst’ opgestart. Zo worden er tweewekelijks kookworkshops gegeven in Speeltuin Leonardus, beschikt deze speeltuin inmiddels over een gezonder kantine-aanbod én een gezondheidsambassadeur.

Basisschoolkinderen van BS de Vuurvogel en BS Silvester - Bernadette krijgen door de Verlengde Schooldag de kans om hun talenten te ontdekken. Er is een pilot geweest van een extra spreekuur opvoedondersteuning door het CJG op BS Silvester - Bernadette. Er vinden extra sportactiviteiten plaats voor de basisschooljeugd en voor ouders. Door bewoners wordt aandacht gegeven aan gezonde voeding en meer bewegen in activiteiten die zij organiseren bijvoorbeeld tijdens het Wijkfestival Groet en Ontmoet begin september. Ook is op BS Silvester - Bernadette een Ouderkamer gestart.

De eerste evaluaties laten zien dat de activiteiten gewaardeerd worden en er op individueel niveau ook al kleine of grotere stappen in de goede gezonde richting zichtbaar zijn. Op dit moment wordt een ronde evaluatiegesprekken gehouden. Hierin komen verschillende succesfactoren en verbeterpunten naar voren, bijvoorbeeld op het gebied van samenwerking en PR richting bewoners.  Daarin is ook nog veel te winnen. De komende 2,5  jaar zullen we hier nog volop op inzetten.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet