De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Groente als ingrediënt

Publicatiedatum: 04-07-2017

Jong Helmond Lekker Gezond neemt sinds begin 2017 deel aan het project ‘Groente als ingrediënt’ dat door Topsector Agri&Food is ingediend en uitgevoerd wordt in samenwerking met verschillende PPS partners waaronder universiteit Wageningen, de HAS, gemeente Helmond, JOGG Den Bosch, Peel Duurzaam Gezond en voedingsbedrijven Peter van Halder, Hutten en Proverka.

Het eten van voldoende groente is goed voor de gezondheid, maar weinig Nederlanders halen de dagelijkse aanbeveling. Om de groenteconsumptie te stimuleren bij jongeren (12-20 jaar), met name bij lage SES en allochtone Nederlanders, is er behoefte aan een ruimer productaanbod. 2 Studenten van de HAS hebben de afgelopen 20 weken onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van zo’n groenterijk product dat een positieve bijdrage kan leveren aan de groenteconsumptie bij jongeren tussen de 12 en 20 jaar. Na een gedegen doelgroeponderzoek bij de Praktijkschool en het Vakcollege is een product ontwikkeld dat zou kunnen aanslaan bij de jeugd. De universiteit van Wageningen geeft een vervolg hieraan en gaat dit product (en eventueel nieuwe producten) door ontwikkelen in een prototype en die vervolgens testen bij de doelgroep, waaronder bij de beide genoemde Helmondse scholen.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet