De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

HelMondo ‘De Smaak van Thuis’ groot succes

Publicatiedatum: 07-02-2018

Vrijdag 26 januari werd “HelMondo” georganiseerd. Deze middag, een initiatief van Wijkvereniging Binnenstad, stond in het teken van ‘De Smaak van Thuis’. In een gesprek met de Healthy Sisters Rachida en Najima, buurtsportcoach van JIBB Chaib El Maach werd onder leiding van Joop Vos de 65 aanwezige volwassenen een uur lang stof tot nadenken gegeven over gezond eten en bewegen.

De kinderen konden zich tijdens dat gesprek uitleven op springkussens en spelletjes. De kinderen zouden ook voor het toetje na het eten zorgen; een fruitspies. Tijdens het maken daarvan hebben ze hun honger echter voorrang gegeven, waardoor slechts een enkel spiesje uiteindelijk de eigenlijke bestemming heeft bereikt.

Ondertussen werd er door Marokkaanse, Eritrese en Surinaamse vrijwilligers heerlijk gekookt. Zij hebben hun kookkwaliteiten bewezen! Er was zelfs een mevrouw uit Palestina die een schaal met eten meebracht. Na afloop was er praktisch niets meer over van het buffet. Voor herhaling vatbaar!

Bron: ditisonzewijk.tv

Deel dit bericht

Overige berichten

Doe met jouw basisschool ook mee aan de campagne Ik loop op water!
De vreedzame wijklunch in Helmond West
Goed om te weten!
Voetbalverenigingen ook in tweede seizoenshelft Lekker Bezig!
Jong Helmond Lekker Gezond en Facebook
Bewegen met peuters!
Nieuwe projectleiders voor de gezondere sport- en speeltuinkantines
Volop activiteiten voor jeugd
Stadspenning voor Joost Verspaget

Laat zien dat je meedoet