De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Inspiratie: Gezonde Stoombootlunch

Publicatiedatum: 27-11-2017

Sint is al weer bijna in het land! Vaak staat gezond eten en bewegen dan toch even aan de kant. Overal zie je weer al het lekkers staan, maar kunnen we dit jaar niet voor wat lekkers én gezonds gaan? Hierbij geven we jou wat inspiratie met ons idee, doe jij dit jaar met ons mee?

Weten hoe je deze heerlijke verrassing maakt?

Benodigdheden:

* brood
* brood beleg 
* mandarijn
* kaas
* cherrytomaatje
* paprika
* ontbijtkoek
* steekvormpjes
* pepernoten
* rozijnen
* dadel (gedroogd)
* bord
* mes
* cakevormpje
* cocktailprikker 

 

Kies wat jij op je boterham wilt en begin met beleggen. Snij de boterham vervolgens in de vorm van een stoomboot. Maak van een stukje ontbijtkoek de schoorsteen. Gebruik hierbij de rozijnen om stoom te maken.

Snij de paprika in dunne reepjes en leg deze om de stoomboot heen om golven te maken. Snij of steek visjes uit de ontbijtkoek en leg deze onder de golven. Natuurlijk moet er ook een piet op de stoomboot zitten. Gebruik een rondje van kaas voor zijn kraag en leg het tomaatje daar bovenop. De gedroogde dadel kun je al muts gebruiken. Maak de piet aan de stoomboot vast door middel van een prikker.

Bij een gezonde lunch hoort een stukje fruit. Haal de mandarijn uit zijn schil en gebruik het cakevormpje als zonnestralen. De patrijspoortjes maak je door rondjes uit kaas te halen en daarop pepernoten te leggen. Het resultaat: een lekkere én gezonde lunch rondom de Sinterklaastijd. 

Succes!

Bron: Ondeugendespruit.nl

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet