De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Jong Helmond Lekker Gezond promoot DrinkWater!

Publicatiedatum: 12-01-2016

Op 18 november 2015 werd vijf jaar VVE in de gemeente Helmond gevierd tijdens een symposium in de Cacaofabriek. Alle medewerkers van Helmondse reguliere basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen die werken met kinderen van 0-7 jaar waren hiervoor uitgenodigd. Stichting Jong Helmond Lekker Gezond (JHLG) was aanwezig voor de promotie van de DrinkWater! aanpak.

Overgewicht komt al op jonge leeftijd voor en neemt met de leeftijd verder toe. JHLG heeft als doel het percentage Helmondse kinderen in de leeftijd van 2 t/m 18 jaar met overgewicht te laten dalen ten opzichte van 2014. Dit trachten wij te bereiken door meerdere sporen te bewandelen. Een van de speerpunten is Gezonde Baby & Peuter.

Uit onderzoek blijkt dat inname van veel gezoete dranken een van de oorzaken is van overgewicht en obesitas. Het stimuleren van het drinken van water in plaats van gezoete dranken op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, is daarom een van onze doelstellingen. Tijdens het symposium hebben de genodigden de gelegenheid gekregen om de stand te bezoeken waar ze  informatie ontvingen hoe het drinken van water te stimuleren. Tevens waren materialen aanwezig die speciaal voor deze aanpak ontwikkeld zijn, zoals DrinkWater! bekers, stickerkaarten en kleurplaten.

Mocht u onze stand gemist hebben en toch informatie willen ontvangen hoe uw kinderdagverblijf of peuterspeelzaal water drinken kan stimuleren, neem dan gerust contact met ons op.

 

Voor meer informatie:
Irene Gruintjes
Projectleider thema’sIrene.gruintjes@jogg.nl

06-51969958

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet