De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Kantines OMO Scholengroep Gezond!

Publicatiedatum: 23-02-2016

Op donderdag 18 februari ontvingen de drie de scholen van de OMO Scholengroep Helmond uit handen van Margreet de Leeuw-Jongejans, wethouder Jeugd, Onderwijs en Gezondheid, de Gezonde Kantineschalen.

Alle schoolkantines gezond! Dat is de ambitie van de overheid, het Voedingscentrum en onze stichting. Ook het Dr.-Knippenbergcollege, het Carolus Borromeus College en het Vakcollege Helmond streven deze ambitie na. Aan het begin van dit schooljaar is het assortiment in de leerling kantines drastisch aangepast. Dit heeft geresulteerd in het behalen van de Gezonde Kantineschalen. Het is uniek dat in één keer drie scholen, met in totaal vier locaties dit predicaat ontvangen. Het behalen van de titel Gezonde Schoolkantine betekent dat de scholen van de OMO Scholengroep Helmond een structurele bijdrage leveren aan de gezondheid van haar leerlingen. De Scholengroep werd hierbij ondersteund door de Stichting Jong Helmond Lekker Gezond.

Wilt u op uw school ook aan de slag met de Gezonde Schoolkantine? Neem dan contact op met Karin Spijkers: e-mail: k.spijkers@ggdbzo.nl en tel: 088- 00 31 474.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet