De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Kennismakingsmarkt: Aangenaam Sociaal

Publicatiedatum: 20-09-2016

Als aanloop naar de dag van de Armoede wordt donderdag a.s. op het parkeerterrein van Super Sociaal, Jobfactory en Ruilwinkel een markt gehouden waar sociale organisaties uit Helmond zich presenteren. Deze openluchtmarkt is een ideale gelegenheid om op informele, aangename en ongedwongen wijze kennis te maken met maatschappelijke projecten in Helmond.

Super Sociaal en de Soepbus
Stichting Jong Helmond Lekker Gezond en Super Sociaal hebben de Healthy Sisters uit Helmond bereid gevonden lekkere, gezonde gerechten te bereiden met ingrediënten van Super Sociaal.

Super Sociaal is een supermarkt waar mensen met een beperkt financieel budget levensmiddelen tegen flink gereduceerd tarief kunnen kopen. Daarnaast bereiden de Healthy Sisters een verse soep die geserveerd wordt vanuit de Soepbus van het Leger des Heils, waar u ook info kunt krijgen over haar nieuwe locatie Perron 3.

Jobfactory en zorgtuinderij
Het gehele terrein wordt ingericht met o.a. originele, ambachtelijke meubels van de Jobfactory, onderdeel van SMO. De Jobfactory biedt werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen maken meubels, speelgoed, vogelhuisjes, keramiek, mozaïek etc. Stuk voor stuk de moeite waard. In de kraam van Zorgtuinderij de Bundertjes vindt u groenten, fruit en kruiden geteeld met en door mensen in arbeidstrajecten of dagbesteding.

Moestuin en Ruilwinkel
De LEV-groep informeert u over de mogelijkheden om een eigen moestuin aan te leggen onder het motto “Van grijs naar groen” en biedt u die dag de kans om zelf olie of azijn te maken met verse kruiden.

Humanitas geeft  uitleg over het belang en de noodzaak van de Ruilwinkel. Zij laat u zien dat niet alleen kleding maar ook diensten geruild kunnen worden. Leden kunnen ook gebruik maken van een kapster of manicure, hun was laten strijken of kleding laten vermaken.

De openluchtmarkt is geopend van 11.00 tot 16.30 uur op het parkeerterrein van Super Sociaal, Jobfactory en Ruilwinkel, ingang via Oostende voor tankstation Tango.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet