De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Kidskookwedstrijd Helmond 2017

Publicatiedatum: 08-09-2017

Van 9 t/m 19 oktober 2017 wordt de landelijke Dutch Agrifood Week georganiseerd. In deze week staat gezonde voeding en gezondheid centraal. In Helmond organiseren we tijdens deze week voor de 2e keer de Kidskookcaféwedstrijd.

Zit jij in schooljaar 2017 - 2018 in groep 7 of 8 op een basisschool in Helmond, vind jij het leuk om te koken en zou je in een workshop van chef en tv-kok Mounir Toub nieuwe kookvaardigheden willen leren? Doe dan mee met de Helmondse Kidskookcaféwedstrijd!

Wil je graag meedoen?

Dat kan! Inschrijven kan in de periode van 4 september t/m 24 september. Vorm samen met een klasgenootje een team, zoek een hoofdgerecht uit met gezonde en lekkere ingrediënten en maak samen een leuke vlog waarmee jullie auditeren voor een finale plaats. Vergeet bij het insturen van de vlog niet de volgende gegevens mee te sturen:

  • Jullie namen
  • Jullie adressen
  • Jullie leeftijd
  • Op welke basisschool jullie zitten
  • Jullie hoofdgerecht (wat ga je maken inclusief alle ingrediënten en juiste hoeveelheden) 
  • Hoe we jullie en jullie ouders kunnen bereiken

De mail met daarin jullie aanmelding en de (link naar de) vlog kun je sturen naar K.Spijkers@GGDBZO.nl. Na 26 september ontvang je van ons bericht of je bij de laatste 4 duo’s hoort die door mogen naar de finale.

Hoe doe je mee?

• Schrijf je in samen met een klasgenootje.

• Bedenk of zoek een hoofdgerecht en stuur dit vóór 24 september in.

Houdt rekening dat het thema lekker en gezond is. Inspiratie voor een recept haal je bijvoorbeeld uit kookboeken, tijdschriften en internet. Maar kijk ook eens op de site van het Voedingscentrum naar de Schijf van Vijf en lekkere recepten.

In jullie gerecht moet in ieder geval de Edamame boon verwerkt zitten. Een sojaboon barstensvol plantaardige eiwit- ten, ijzer, omega3-vetzuren, calcium en vitamine A en C. Ook is deze boon rijk aan vezels. Supergezond dus! Deze boon komt eigenlijk uit het Verre Oosten maar wordt ook hier in Nederland geteeld door het Helmondse bedrijf Van Rijsingen Groep. De boontjes staan op dit moment in Mierlo en worden eind september geoogst.

Vlog

Ook jullie vlog maakt onderdeel uit van de aanmelding. Wees creatief! Laat zien wat jullie gaan maken, waarom jullie mee doen en waarom jullie koken zo leuk vinden.

Uiteindelijk kunnen 4 koppels deelnemen aan de Helmondse finale. De selectie hier- voor zal gemaakt worden op basis van de ingezonden hoofdgerechten en de vlogs. De 4 koppels die aan de hand van hun in- zending uitgekozen worden, mogen op don- derdagmiddag 5 oktober komen oefenen in de professionele keuken van de Praktijkschool (Generaal Snijdersstraat 51, Helmond) onder begeleiding van chef en tv-kok Mounir Toub. Maar oefen vooral ook thuis! De oefenmiddag vindt plaats van 15.00 tot 18.00 uur waarbij Mounir tijdens het eerste gedeelte een workshop zal geven.

Op donderdag 12 oktober van 16.00 tot 19.00 uur vindt de finale plaats. Jullie gerecht wordt op het einde beoordeeld door een vakjury en misschien worden jullie wel de winnaars van de tweede Helmondse kidskookcaféwedstrijd!

Let op: voor deelname aan de Kidskookcaféwedstrijd dien je toestemming te hebben van je ouders!

Wat kun je winnen?

1e prijs

Winnen jullie de eerste prijs tijdens de Helmondse finale dan winnen jullie een prijs voor jullie hele klas!* De klas van het winnende team mag komen genieten van een gezonde lunch bij Summa College school voor Horeca in Eindhoven. Voor het vervoer wordt gezorgd.

2e prijs

Winnen jullie de tweede prijs, dan komt jullie hoofdgerecht voor 1 dag op het menu te staan in het Elkerliek Ziekenhuis. Jullie mogen samen met de kok van het zieken- huis het gerecht maken en mee uitserveren op de verschillende afdelingen.

3e prijs

Win jij met je klasgenootje de derde prijs dan ontvangen jullie beiden een kookboek.

* Deze prijs is voor slechts 1 klas. Mochten jullie niet in dezelfde klas zitten mogen jullie allebei 10 klas- genootjes meenemen.

 

Meer informatie?

Mochten jij of je ouders nog vragen hebben over deelname aan de Helmondse kidskookcaféwedstrijd? Neem dan contact op met Karin Spijkers van Jong Helmond Lekker Gezond. Zij is te bereiken via k.spijkers@ggdbzo.nl of via 088-0031 474. 

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet