De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Kinderkookcafé 2018 bs. Silvester-Bernadette en bs. De Goede Herder

Publicatiedatum: 17-05-2018

Als Verlengde Schooldagactiviteit heeft ook dit voorjaar wederom een Kinderkookcafé plaats gevonden in de Praktijkschool aan de Generaal Snijdersstraat. De 6 bijeenkomsten zijn geleid door Gemma van der Linden, die een eigen kookstudio heeft genaamd “Koken bij Gemma” in Gemert.

Deze keer mochten de leerlingen van groep 6 zich inschrijven voor deze activiteit. Dat betekende dat 14 leerlingen samen met Gemma aan de slag gingen om de recepten tot een mooi resultaat te brengen. Een leuke uitdaging voor de kinderen!

Uit evaluatie blijkt dat de meeste kinderen het erg leuk en leerzaam vinden. Ook de ouders zijn enthousiast en zien dat het goed is om hun kind nieuwe dingen te laten ervaren. Veel ouders geven aan dat ze hun kind ook thuis laten helpen met koken. De begeleiders zijn ook overwegend positief over de activiteit.

Met het Kinderkookcafé leren kinderen hoe leuk het maken van gezonde keuzes kan zijn. Het legt een basis voor de beoogde gezonde levensstijl die Jong Helmond Lekker Gezond nastreeft.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet