De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij

Publicatiedatum: 18-09-2018

Tijdens de afgelopen zomerse maanden heeft een vrijwilliger van speeltuin Leonardus op enkele middagen buiten in de mobiele keuken gestaan om eenvoudige, lekkere en gezonde gerechten klaar te maken. Bezoekende vaders en moeders, opa’s en oma’s en natuurlijk de kinderen zelf konden kijken, proeven en een recept mee naar huis nemen.

Op 2 mei, 11 en 25 juli en op 8 augustus hebben kookworkshops plaatsgevonden in de speeltuin. Ze werden aangeboden op de middagen dat er ook een kinderactiviteit was, zodat telkens een flink aantal bezoekers verwacht kon worden. Vrijwilliger Lianne Agten zorgde, met de assistentie van collega-vrijwilligers, voor een eenvoudig te bereiden recept met ingrediënten die binnen ieders handbereik liggen. Op het menu stond bijvoorbeeld groentesoep met balletjes, maar ook een vleesloos gerecht als gebakken tomaten met ui en eieren. De benodigdheden en het recept werden in duidelijke stappen opgeschreven. Bezoekers werden persoonlijk uitgenodigd om te komen kijken en gratis te proeven; de heerlijke geuren vanuit de mobiele keuken deden de rest. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt; tientallen porties werden per keer uitgeserveerd. Door het warme weer viel een hartig hapje goed in de smaak. Een gezonde en toch goedkope maaltijd klaarmaken kwam zo weer een stapje dichterbij!

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet