De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Korte terugblik schooljaar 2016-2017

Publicatiedatum: 06-07-2017

Vol trots kijken we terug op een heel mooi jaar!
We kunnen nu al de 16e Gezonde School noteren!

Enkele basisscholen hebben zelfs al meerdere vignetten. Maar ook samen met het voortgezet onderwijs zijn al hele goede resultaten geboekt op het gebied van de gezonde schoolkantines. Nogmaals complimenten aan alle onderscheidde scholen.

Er zijn inmiddels meerdere kidskookcafés van start gegaan en ook de kidskookwedstrijd in de Dutch Foodweek was een groot succes. De deelnemende kinderen tonen nu thuis hun gezonde kookkunsten!

In het thema Drink water! zijn flinke stappen gezet. Op de consultatiebureaus en de kinderopvang in de aandachtsgebieden is er nu structureel aandacht voor het drinken van water. De startup van de campagne: “Ik loop op water” tijdens de avondvierdaagse roept om een vervolg.

En last but not least heeft de Leonardus Speeltuin een nieuwe kantine waar gezondheid voorop staat.
Door al deze initiatieven wordt het steeds makkelijker voor kinderen en ouders om op school, de speeltuin en in de wijk, de gezonde keuze te maken!

Maar we hopen voor het komend jaar nog een aantal dromen te verwezenlijken. Het blijkt moeilijker dan gedacht om de juiste toon te kunnen vinden om ook (sport)verenigingen te enthousiasmeren om te kiezen voor de gezonde sport- (speeltuin)kantine. Vrijwillige organisaties vragen om een meer stapsgewijze aanpak. We zullen met hen in gesprek gaan om mee te doen aan een meer themagerichte campagne zoals “Ik sport op water”.

Daarnaast staan er voor het komende schooljaar weer vele oude en vertrouwde maar ook nieuwe acties op stapel. Het is goed om nu de zomervakantie te gebruiken om nieuwe energie op te doen.
Wij wensen u namens het bestuur en alle projectleiders een fijne en gezonde vakantie toe.

Ellen van Bree en Joost Verspaget

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet