De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Nieuwe ontwikkelingen voor de Gezonde Schoolkantine

Publicatiedatum: 12-01-2016

Maar liefst 70 procent van de ouders wil dat hun kinderen op school uitsluitend gezonde snacks krijgen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Eindhovens Dagblad. Dit is een extra stimulans om toe te werken naar een gezondere schoolkantine.

In maart 2016 zal het Voedingscentrum een nieuwe Schijf van Vijf presenteren op basis van de nieuwe richtlijnen Gezonde Voeding. Dit betekent dat ook de richtlijnen voor een Gezonde Schoolkantine zullen veranderen. Voorheen moest het aanbod bestaan uit minimaal 75% gezonde producten uit de Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes en salades) en maximaal 25% niet-basis voedingsmiddelen (zoals snoep en snacks). De nieuwe richtlijn deelt de Gezonde Schoolkantine op in 3 niveaus; Brons, Zilver en Goud.

Hoe ‘edeler’ het metaal, hoe gezonder het aanbod en de uitstraling

Een Bronzen kantine maakt een gezondere keuze mogelijk. Bestaat 60 % van het aanbod uit betere keuzes (dus geen uitzonderingsproducten), dan verdient de kantine een Zilveren Schaal. Bij 80% Goud! Bovendien verwacht het Voedingscentrum dat scholen het drinken van water actief aanmoedigen. In het overgangsjaar 2016 kiezen scholen nog zelf of ze willen werken met de oude of de nieuwe richtlijnen.                                                                                   

Heeft uw school interesse in een gezondere schoolkantine?
Neem contact op met VO projectleider Karin Spijkers via k.spijkers@ggdbzo.nl

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet