De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'

Publicatiedatum: 02-10-2018

Groente helpt peuters groeien. Maar hoe zorg je dat je kind (meer) groente eet? Jong Helmond Lekker Gezond en de Zorgboog werken samen om baby’s en peuters gezond op te kunnen laten groeien. Op 1 oktober jl. was de aftrap van de groentecampagne ‘Groente eten, dat mag de hele dag’. Berbel van Bree, manager Jong Helmond Lekker Gezond, overhandigde symbolisch het eerste groentegadgetpakket aan de directeur Kraam/JGZ van de Zorgboog, Margreet de Leeuw.

Groentegadgetpakket
Alle ouders in Helmond met kinderen van 2 jaar die een afspraak hebben op het consultatiebureau tussen 1 oktober 2018 en 30 september 2019, ontvangen een groentegadgetpakket. Het pakket helpt ouders op een leuke en praktische manier om hun kind groente te leren eten en dit vol te houden. Het bevat onder andere een beloningskaart met stickers, een brochure met praktische tips, een kleurplaat en een leuk bakje voor snoeptomaatjes van Greenco.

Groente eten, dat mag de hele dag
De pakketten zijn een onderdeel van de themacampagne ‘Groente eten, dat mag de hele dag’, een initiatief van Jong Helmond Lekker Gezond en de Zorgboog. Met de campagne worden ouders gestimuleerd op meerdere momenten op de dag groente aan te bieden aan hun kinderen en ze spelenderwijs te leren genieten van groente. Om de ouders verder te ondersteunen met gezond eetgedrag voor hun kindje, ontvangen zij een jaar lang iedere maand vrijblijvend informatie en tips om hun kind gezond te leren eten. Ook worden er leuke en interessante posts gedaan op social media over het eten van groente. Op de website www.eetgroente.nl kunnen ouders terecht voor simpele tips en tools die hen helpen om op hun eigen manier hun kind voldoende groente te laten eten.

> Download beloningskaart

Heeft u vragen dan kunt u een mail sturen naar jonghelmondlekkergezond@zorgboog.nl.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school

Laat zien dat je meedoet