De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Aftrap Nationale Voorleesdagen met een gezond voorleesontbijt voor de allerkleinsten

Publicatiedatum: 24-02-2016

Van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari waren speciaal voor baby’s, peuters en kleuters de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen. De aftrap ging gepaard met een voorleesontbijt in de Helmondse bibliotheek voor peuters en ouders van Spring Kinderopvang de Toverhoed.

De peuters werden voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar 2016 We hebben er een geitje bij! en ze hebben genoten van een heerlijk gezond ontbijt, samengesteld met de hulp van Stichting Jong Helmond Lekker Gezond. Het ontbijt bestond uit zelf gebakken havermoutkoekjes, fruit- en groentespiesjes, volkoren crackers met smeerkaas of appelstroop en een bekertje sap of water. De kinderen en de ouders hebben genoten van het voorlezen, het samen zingen en het ontbijt.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Kinderen die op jonge leeftijd regelmatig worden voorgelezen, leren sneller lezen dan leeftijdgenoten die niet worden voorgelezen.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet