De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Ambities voor volgend schooljaar

Publicatiedatum: 04-07-2017

Als we kijken naar de thema’s voor volgend schooljaar hebben we weer veel ideeën om de Helmondse jeugd gezonder op te laten groeien.
 

icon_4.pdf Drinkwater

De campagne ‘Ik loop op water’ zal verder uitgebreid worden en tijdens de avondvierdaagse in 2018 herhaald worden. Onze ambitie is om dan met meer dan 400 leerlingen op water te gaan lopen. Scholen zullen vanaf september 2017 hierover worden geïnformeerd.
Daarnaast zullen de contacten met de basisscholen over het stimuleren van het drinken van water op school worden gecontinueerd.

icon_19.pdficon_2.pdf  Eet groente en fruit

Voor het thema groente en fruit zullen we als stichting onderzoeken hoe we het EU schoolfruit op de basisscholen meer onder de aandacht kunnen brengen en hoe we de scholen kunnen ondersteunen bij deelname. Daarnaast gaan we kijken hoe we lokale groente en fruitaanbieders hierbij kunnen betrekken.

icon_18.pdf Gezond Ontbijt!

Zoals ieder jaar zal weer in november 2017 het Burgemeestersontbijt plaatsvinden. Dit jaar zullen weer nieuwe Gezonde Scholen aansluiten en hopen we met meer dan 75 leerlingen (van meer dan 13 Gezonde Scholen) samen met de burgemeester te ontbijten. Daarnaast worden de mogelijkheden bekeken hoe kinderen in een achterstandssituatie dagelijks kunnen ontbijten. Uit onderzoek is gebleken dat deze kinderen vaak niet ontbijten terwijl dit een hele belangrijke maaltijd is. Een gezond ontbijt helpt het kind met de concentratie op school en bevordert een gezonde leefstijl. Stichting Jong Helmond Lekker Gezond bekijkt de  mogelijkheden hoe zij samen met diverse partners zoals de Super Sociaal, Humanitas en de gemeente ervoor kunnen zorgen dat deze kinderen dagelijks kunnen ontbijten.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet