De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Basisscholen inschrijven voor Nationaal Schoolontbijt

Publicatiedatum: 08-05-2017

In de week van 6 tot en met 10 november 2017 kunnen weer alle kinderen van de basisscholen in Helmond samen ontbijten. Dit gebeurt tijdens de 15e editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Met dit gezamenlijke ontbijt en het speciale lesmateriaal wordt het belang van een gezond ontbijt op een leuke en leerzame manier onder de aandacht gebracht. Nog steeds ontbijten veel gezinnen niet of niet voldoende.

Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen, helpt de stoelgang en laat kinderen minder naar ongezonde tussendoortjes grijpen waardoor de kans op een gezond gewicht groter is.

Om Het Nationaal Schoolontbijt feestelijk te openen, worden ook dit jaar weer kinderen van alle Gezonde Scholen in Helmond uitgenodigd voor het Burgemeestersontbijt. Stichting Jong Helmond Lekker Gezond wil deze scholen hiermee in het zonnetje zetten, omdat zij structureel aan de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen werken. Ieder jaar komen er meer Gezonde Scholen bij in Helmond en staat Helmond in de top van Gezonde Scholen in Zuid Nederland.

Wilt u met uw school meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt? Meld u dan vandaag nog aan op www.schoolontbijt.nl. Dan bent u zeker van deelname.

Wilt u met uw school een Gezonde School  worden, kijk dan voor meer informatie op www.gezondeschool.nl of neem contact op met Karin Spijkers, K.Spijkers@GGDBZO.nl.

 

 

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet