De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Een gezondere Wandelavondvierdaagse met water

Publicatiedatum: 08-05-2017

De organisatie van de Wandelavondvierdaagse in Helmond is alweer in volle gang. Een gezellige en sportieve activiteit voor jong en oud van 17 t/m 20 mei! Ieder jaar doen weer veel scholen met hun leerlingen mee aan dit evenement. Stichting Jong Helmond Lekker Gezond organiseert dit jaar voor alle Gezonde Scholen de campagne ‘Ik loop op water’. Met deze campagne worden de kinderen die meelopen met de vierdaagse gestimuleerd om (kraan)water te drinken tijdens het lopen.

De wandelavondvierdaagse is een mooi initiatief om kinderen op een leuke manier flink te laten bewegen. Helaas wordt het evenement steeds vaker gekscherend Snoepvierdaagse genoemd. Uit onderzoek blijkt dat 69% van de ouders van kinderen die meedoen een gezondere avondvierdaagse wil. Met het stimuleren van het drinken van water in plaats van zoete drankjes, kunnen we hier samen al een grote bijdrage aan leveren.

Vanuit de campagne ‘Ik loop op water’ wordt er een fotowedstrijd georganiseerd voor alle deelnemende leerlingen van de Gezonde Scholen aan de avondvierdaagse. Scholen kunnen zich opgeven via e-mail info@jhlg.nl en aangeven met hoeveel leerlingen ze meelopen. De deelnemende kinderen van deze scholen krijgen dan een eigen bidon en ze kunnen een mooie prijs winnen met de klas door een selfie (individueel of groep) te maken met de bidon, of een vlog over de ‘Ik loop op water’ campagne te maken.

Voor meer informatie over de fotowedstrijd kunt u contact opnemen met Irene Gruintjes, irene.gruintjes@jogg.nl

De Healthy Sisters gaan voor de landelijke organisatie JOGG een filmpje opnemen over de Avondvierdaagse in Helmond. Zij doen dit naast andere professionals als Erben Wennemars en Juvat Westendorp. Deze filmpjes worden ingezet om een gezondere avondvierdaagse te simuleren.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet