De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Feestelijk burgemeestersontbijt met kinderen van de Gezonde Scholen

Publicatiedatum: 15-11-2016

Op woensdag 9 november heeft Jong Helmond Lekker Gezond 9 Gezonde Scholen in Helmond in het zonnetje gezet. Samen met burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel en wethouder onderwijs Margreet de Leeuw-Jongejans hebben 45 kinderen van Goede Herder, Dierdonk, Westwijzer, Vuurvogel, Montessori, Silvester-Bernadette, Trudo, De Lindt en ‘t Hout samen ontbeten in het restaurant van de Praktijkschool. Zij gaven hiermee het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

 

Gezonde start
Burgemeester Blanksma en wethouder De Leeuw onderstrepen hiermee het belang van een goed ontbijt. Ontbijten geeft energie en levert belangrijke voedingsstoffen. Het laat kinderen minder naar ongezonde tussendoortjes grijpen waardoor de kans op een gezond gewicht groter is. Voorafgaand aan het ontbijt kregen de directeuren van de basisscholen Trudo, De Lindt en ‘t Hout uit handen van de burgemeester het vignet Gezonde School dat zij hebben behaald. Als officiële start van dit feestelijke ontbijt werd onder begeleiding van 2 JIBB-medewerkers samen met de kinderen, de burgemeester en de wethouder gedanst op het lied Bewegen is Gezond van Kinderen voor Kinderen.

De kinderen en leerkrachten hebben genoten van een heerlijk gezond ontbijt dat klaargemaakt was door leerlingen van de Praktijkschool.

 

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet