De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Feestelijk nationaal ontbijt gezonde scholen

Publicatiedatum: 04-11-2015

Maandag 9 november is basisschool Mondomijn in het zonnetje gezet.

Dit gebeurde tijdens het burgemeestersontbijt dat was georganiseerd in het kader van de Nationale Ontbijtweek. Mondomijn ontving het vignet Gezonde School uit handen van Margreet de Leeuw-Jongejans, wethouder Jeugd, Onderwijs en Gezondheid in de gemeente Helmond.

Basisschool Mondomijn besteedt veel aandacht aan de gezondheid van haar leerlingen en heeft de 3 deelcertificaten voeding, sport en bewegen en sociale veiligheid en welbevinden behaald. De school is sinds medio 2015 de 8e Gezonde School in Helmond. Hiermee staat Helmond in de top van Zuid-Nederland.

Het landelijke vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel, planmatig en integraal werken aan de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Zo zorgt de school voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én is er aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de kinderen. Dat is belangrijk, want dit draagt allemaal bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.  Stichting Jong Helmond Lekker Gezond stimuleert de Helmondse scholen om mee te doen met de Gezonde School.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet