De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Feestelijk ontbijt met burgemeester en wethouder en kinderen van de Gezonde Scholen in Helmond

Publicatiedatum: 18-11-2015

Maandag 9 november hebben 40 kinderen van de 8 gezonde scholen in Helmond samen met de burgemeester en wethouder ontbeten in het restaurant van de Praktijkschool. 

Zo gaven zij het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij 500.000 kinderen samen ontbijten op 2600 basisscholen.  De 8 gezonde scholen in Helmond zijn Goede Herder, Dierdonk, Westwijzer, Mondomijn, Vuurvogel, Toermalijn, Montessori en Silvester-Bernadette.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het dertiende keer een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen, helpt de stoelgang en laat kinderen minder naar ongezonde tussendoortjes grijpen waardoor de kans op een gezond gewicht groter is. Het burgemeestersontbijt, dat mede mogelijk gemaakt is door het Ondernemersfonds Helmond, stichting Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond en de gemeente Helmond, is in Helmond een jaarlijks terugkerend evenement om scholen te stimuleren deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt.                                                                                                                                         

 

De burgemeester en wethouder betaalden symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan de LindaFoundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. 

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet