De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Juni drinkwater maand

Publicatiedatum: 05-04-2016

Het drinken van water moet weer de normaalste zaak van de wereld worden. Dat vinden ook de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en alle consultatiebureau's in Helmond. Zo gaan verschillende locaties  van Spring, Small Steps, Kidsvillage en Korein in de aandachtswijken van Helmond over op het aanbieden van water in plaats van sap. Hiervoor maken ze gebruik van de Watercampagne die door Stichting Jong Helmond Lekker Gezond (JHLG) is ontwikkeld.

Met de boodschap ‘Water, het beste voor je kind’ wil JHLG via consultatiebureau, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven ouders stimuleren om hun kind vaker water te geven. De hele maand juni wordt op de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven extra aandacht besteed aan het thema ‘water’. Zo worden per locatie activiteiten georganiseerd om water drinken aantrekkelijk te maken. Als ondersteuning heeft JHLG op de verschillende locaties drinkwaterpakketten afgeleverd met daarin gekleurde difrax bekers, kleurplaten, waterstickers en waterdiploma’s, folders, posters en kroontjes voor de kinderen.

Om de allerkleinsten al kennis te laten maken met het drinken van water, hoopt JHLG een bijdrage te kunnen leveren aan een gezondere jeugd in Helmond.

Voor meer informatie neem contact op met Irene Gruintjes, irene.gruintjes@jogg.nl

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet