De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Kidskookcaféwedstrijd gewonnen door Lars en Wessel van basisschool Wilhelmina

Publicatiedatum: 06-11-2017

Een Halloween pompoen maken? Nee daar doen Wessel Andriessen en Lars Sijbers van basisschool Wilhelmina in Helmond niet aan. Zij maken van een pompoen liever een lekkere risotto. De twee jongens uit groep acht wonnen donderdag 12 oktober de Kidskookcaféwedstrijd. Ze zijn daarmee de beste jeugdkoks van Helmond. 

In de keuken van de Praktijkschool in Helmond kookte het duo, samen met drie andere koppels, de sterren van de hemel. Binnen anderhalf uur moesten de kids een mooi hoofdgerecht op tafel zetten, maar ook de keuken netjes achterlaten. Andriessen: ,,Ik was veel in de afwashoek te vinden.’’ Onder het toeziend oog van familie en klasgenootjes besloot een vakjury, bestaand uit wethouder Margreet de Leeuw, Jermain de Rozario ( restaurant de Rozario), sous-chef Boris Hofland (Elkerliek ziekenhuis), Loes van Rijsingen (van Rijsingen b.v.) en Ton Bax (Jumbo) dat het hoofdgerecht van Andriessen en Sijbers de beste was. Ze waren met hun pompoenrisotto overtuigend beter dan de rest.

Met de overwinning wonnen de jongens een – gezonde - lunch voor hun hele klas. De lunch zal worden bereid door tv-kok Mounir Toub en studenten van het Summa college. Toub gaf de deelnemers eerder al een workshop. Het kokskoppel dat donderdag de tweede plaats wist te bemachtigen (Fabienne en Maud van basisschool Silvester-Bernadette), ziet hun hoofdgerecht één dag op het menu van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond verschijnen. Andriessen: ,,Eigenlijk wilden we die prijs winnen, maar de eerste prijs is stiekem toch wel beter hoor. Vet.''

De kidskookcaféwedstrijd werd voor het tweede jaar op rij georganiseerd door de Food Tech Brainpoort, de stichting Jong Helmond Lekker Gezond en de gemeente Helmond in het kader van de Dutch Agri Food Week.

Bekijk het filmpje van de finale van de Kidskookcaféwedstrijd

 

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet