De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Kinderdagverblijf Pantomime ook over op water

Publicatiedatum: 22-06-2016

".........of we over wilde stappen op het drinken van water", daar kwam het verhaal van Irene Gruintjes, projectleider van de DrinkWater campagne op neer.

Het was een goed onderbouwd verhaal, verteld door een enthousiaste projectleider, die zelf helemaal geloofde in het belang van de zaak. Maar dat hadden wij helemaal niet nodig, wij waren meteen al om!  Al vanaf de beginjaren van Pantomime voeren wij een zeer gezond voedingsbeleid, waarin absoluut geen plaats is voor zoetigheid of iets wat daar zelfs maar een beetje bij in de buurt komt.

Geen chocoladepasta, hagelslag, vanilleyoghurt of Danoontjes hier bij ons. Onze Pantomimertjes worden groot op boterhammetjes met kaas en pure yoghurt. Ze weten niet beter en zijn nog niet verleid door zoetigheid. Met man en macht zetten we ons ervoor in om ook de ouders van deze gezonde zaak te overtuigen. "Maarre.......... Wat doet dan die roosvicee in jullie menu?" vroeg de projectleider. "Uhhhhhhm..........tja. Daar heb je een punt......"  De volgende dag zijn we overgestapt op het drinken van water met de Pantomimertjes. We hebben er voor gekozen om in een keer de switch te maken  van waterige roosvicee naar het lekkere frisse drinkwater. De Pantomimertje hebben (zeggen en schrijven) twee keer met hun oogjes geknipperd, dronken hun bekertje lekker leeg en vroegen om nog een beetje. Geen vuiltje aan de lucht dus. Degene die wat moeilijker te overtuigen zijn, zijn de ouders. Maar dat is de volgende stap. 

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet