De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Koningsontbijt gezonder

Publicatiedatum: 05-04-2016

22 April vindt op veel basisscholen in Helmond weer de Koningsspelen plaats. De Koningsspelen is een actief en sportief Oranjefeest. Voordat gestart wordt met de Koningssportdag, ontbijten alle leerlingen samen op school om zo de dag goed te beginnen en voldoende energie te hebben om lekker te bewegen. Uit onderzoek blijkt dat in 15% van de gezinnen met schoolgaande kinderen niet elke dag wordt ontbijten.

Het Koningsontbijt kreeg in de eerdere edities veel commentaar. Met hagelslag en pindakaas op tafel zou het te veel ongezonde producten bevatten. Dit jaar is gekozen voor een gezondere variant. Er is geprobeerd om feestelijk, bewust en gezond maximaal met elkaar te verenigen. Het Koningsontbijt bestaat dit jaar uit halfvolle melk, smeerkaas naturel, kipfilet, delight jam, zoete fruit & groente spread, halvarine, volkoren brood, licht meerzaden (glutenvrij brood), meergranen rijstwafels, appels en komkommer.

Alle scholen die zich hebben ingeschreven voor de Koningsspelen ontvangen via e-mail bericht waar en wanneer ze de ontbijtpakketten kunnen ophalen.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet