De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Leerlingen basisscholen lopen avondvierdaagse op water

Publicatiedatum: 02-07-2017

Tijdens de avondvierdaagse van 17 mei tot en met 20 mei hebben meer dan 400 kinderen gelopen op water in plaats van zoete dranken. Stichting Jong Helmond Lekker Gezond heeft hiervoor de campagne ‘Ik loop op water’ georganiseerd. Met deze campagne werden alle kinderen die meeliepen gestimuleerd om (kraan)water te drinken tijdens het lopen.

Aan de campagne was ook een winactie gekoppeld. Alle kinderen die deelnamen ontvingen een bidon. De leerlingen werd gevraagd om een selfie te maken met de bidon, of een vlog over de ‘Ik loop op water’ campagne te maken. De leerling met de meest originele, creatieve foto of vlog maakte met zijn/haar klas kans op een dansworkshop van danser en acteur Juvat Westendorp. De winnaar van deze campagne is een leerling van basisschool Talentrijk. De winnende vlog is terug te zien op onze site en 4 september zal Juvat Westendorp naar school komen om met haar klas te gaan dansen. Daarover meer in de nieuwsbrief van september.

Net als vorig jaar, heeft ook Brabant Water geholpen de Wandelavondvierdaagse tot een leuk en gezond beweegfestijn te maken. Elke wandeldag kon gratis water getapt worden uit de waterpaddenstoel bij de Leonardus speeltuin. Iedereen kon daar zijn eigen bidon vullen met water. Daarnaast stond op zaterdag 20 mei, tijdens de intocht, watermascotte Druppie alle deelnemers aan te moedigen en te stimuleren water te drinken uit de waterpaddenstoel op de Lorentzstraat, die speciaal voor deze laatste dag daar geplaatst werd. Met deze waterpaddenstoelen wilde Stichting Jong Helmond Lekker Gezond het water drinken tijdens de avondvierdaagse stimuleren. In pakjes drinken, frisdrank en sap zit vaak veel suiker wat ongezond is. Water is daarentegen een gezonde dorstlesser zonder calorieën en is overal beschikbaar.  

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet