De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Nationaal schoolontbijt in november

Publicatiedatum: 20-09-2016

Ook dit jaar gaan op duizenden basisscholen in heel Nederland honderdduizenden kinderen samen ontbijten. Dat gebeurt tijdens de 14e editie van Het Nationaal Schoolontbijt, in de week van 7 tot en met 11 november 2016. Met dit gezamenlijke ontbijt en het speciale lesmateriaal brengen scholen het belang van een gezond ontbijt op een leuke en leerzame manier onder de aandacht.

De beste start
Veel kinderen slaan nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Of ze ontbijten niet gezond. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. En het is ook nog eens leuk om samen te ontbijten.  Ook Helmondse scholen doen mee aan dit nationaal schoolontbijt.

Gezonde scholen belonen
Om de gezonde scholen in Helmond in het zonnetje te zetten, vergoedt de stichting Jong Helmond Lekker Gezond de kosten voor dit ontbijt (voor de scholen die op 1 oktober 2016 Gezonde school zijn) en mogen een aantal kinderen van deze scholen op woensdag 9 november samen met de wethouder van Helmond ontbijten. De scholen die hier voor in aanmerking komen, ontvangen hierover binnenkort een officiële uitnodiging.

Voor meer informatie: irene.gruintjes@jogg.nl of www.jhlg.nl

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet