De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Nieuw project ‘Groente als ingrediënt’.

Publicatiedatum: 11-01-2017

Jong Helmond Lekker Gezond zal in 2017 deelnemen aan het project ‘Groente als ingrediënt’ dat door Topsector Agri&Food is ingediend en uitgevoerd zal worden in samenwerking met verschillende PPS partners waaronder universiteit Wageningen, de HAS, gemeente Helmond, JOGG Den Bosch, Peel Duurzaam Gezond en voedingsbedrijven Peter van Halder, Hutten en Proverka.

Het eten van voldoende groente is goed voor de gezondheid, maar weinig Nederlanders halen de dagelijkse aanbeveling. Om de groenteconsumptie te stimuleren bij jongeren (12-18 jaar), met name bij lage SES en allochtone Nederlanders, is er behoefte aan ruimer productaanbod. Naast verse minimaal bewerkte groenten, zijn juist de groenterijke producten, die verwerkte groenten bevatten, interessant. Het doel is het verhogen van de groenteconsumptie door het ontwikkelen van een gevarieerd productaanbod geschikt voor eetmomenten buiten de warme maaltijd. Er worden groente- en groenterijke productenconcepten ontwikkeld die aantrekkelijk zijn voor allochtone jongeren (12-18 jaar) en jongeren vanuit de lage SES. Door de unieke samenwerking met maatschappelijk partners is de verwachting dat real-life onderzoek met deze moeilijk bereikbare doelgroep vernieuwende inzichten opleveren in het stimuleren van gezonder eetgedrag van deze jongeren. JHLG zal in de aankomende maanden scholen uit het voortgezet onderwijs benaderen om mee te werken aan dit onderzoek.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet