De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

“Op eigen kracht naar een Gezonde toekomst”

Publicatiedatum: 12-01-2016

De Stichting Jong Helmond Lekker Gezond werkt samen met de GGD Brabant-Zuidoost en LEV groep aan het verbeteren van de gezondheid van kansarme gezinnen in de Binnenstad en Helmond-Oost. De bewoners van de wijk denken actief mee over het verbeteren van hun gezondheid. De eerste onderzoeksfase is bijna afgerond. In mei start naar verwachting de uitvoering van het project.  

Uit eerder onderzoek bleek dat er gezondheidsproblemen zijn in de buurten Leonardus, Zonnekwartier, Weverspoort, Vossenberg en Beisterveld. Gesprekken met de buurtbewoners hebben duidelijk gemaakt waar de problemen liggen en hoe inwoners hun eigen gezondheidssituatie zien. Kinderen, jongeren, hun ouders en professionals gaven in verschillende werkgroepen aan wat zij bijvoorbeeld vinden van de huidige voorzieningen. En welke verbeterpunten ze zien. Er wordt nu hard gewerkt om met de verkregen inzichten keuzes te maken voor het vervolgtraject. Binnen drie hoofdthema’s zijn er bijvoorbeeld ideeën over het organiseren van themabijeenkomsten over gezondheid, gezond koken met kinderen en gezond bewegen voor allochtone vrouwen. Het definitieve plan zal voor 1 februari ter beoordeling aan het fonds NutsOhra worden voorgelegd. Na goedkeuring medio april 2016 start de uitvoering van het project ‘Op eigen kracht naar een gezonde toekomst’. Het totale traject (inclusief voorbereiding) loopt naar verwachting tot eind 2019.

Brede samenwerking

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Armoedeplatform, basisschool de Vuurvogel, basisschool Silvester-Bernadette, basisschool De Goede Herder, wijkraad Binnenstad, wijkraad Helmond-Oost, Gezondheidscentrum Leonardus, Gezondheidscentrum Leliestraat en de inwoners van de buurten Leonardus, Zonnekwartier, Weverspoort, Vossenberg en Beisterveld. Het project is mogelijk gemaakt door financiering van Fonds NutsOhra.

Klik voor meer info

 

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet