De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Oproep Kidskookcaféwedstrijd Helmond

Publicatiedatum: 20-09-2016

JHLG daagt kinderen uit groep 7 en 8 uit om mee te doen aan de Helmondse kidskookcaféwedstrijd! Van 12 t/m 25 oktober wordt de landelijke Dutch Agrifood Week georganiseerd. In deze week staat gezonde voeding en gezondheid centraal. Ook in Helmond worden er diverse activiteiten georganiseerd waaronder een Kidskookcaféwedstrijd.

3-gangen lekker en gezond
Kinderen die mee willen doen schrijven zich samen met één klasgenootje in als een team. Ze worden uitgedaagd een drie gangenmenu samen te stellen dat én lekker én gezond is. De teams mailen hun  menu vóór 25 september naar K.Spijkers@GGDBZO.nl. Uiteindelijk kunnen 5 duo’s deelnemen aan de Helmondse finale. De selectie hiervoor wordt gemaakt door de organisatie, op basis van de ingezonden menu’s. De duo’s die zijn geselecteerd komen op donderdagmiddag 6 oktober (na school) oefenen in de professionele keuken in wijkhuis Helmond-West (WestWijzer) onder begeleiding van de kok van Restaurant Raymaert.

Landelijke Kids Kook Battle
Op donderdag 13 oktober strijden de 5 genomineerde teams om de Helmondse titel. Eén van de juryleden in Helmond is chef en tv-kok Mounir Toub, bekend van de populaire kookzender 24Kitchen. Het winnende team kookt op woensdag 19 oktober mee in de landelijke wedstrijd Kids Kook Battle in Amsterdam powered by Allerhande. De winnaars van deze landelijke Battle zien hun recept terug in Allerhande, het kookmagazine van Albert Heijn.

Inschrijven
Inschrijven kan in de periode van 5 september tot en met 25 september 2016. 
 

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet