De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Speeltuin Leonardus bouwt aan een gezonde kantine

Publicatiedatum: 15-11-2016

In het afgelopen zomerseizoen werd een start gemaakt met de verkoop van fruit aan kinderen en ouders in de speeltuin. Het initiatief viel goed in de smaak bij de bezoekers. Nu gaat de speeltuin dicht voor de winter en worden voorbereidingen getroffen voor de verbouwing van de kantine. Speeltuin Leonardus profileert zich als de huiskamer en het sociale hart van de buurt, een ontmoetingsplaats waar naast het spelen ook diverse andere activiteiten plaatsvinden.

De kantine paste nog niet bij deze ambitie. Dat gaat nu veranderen; het pand wordt gerenoveerd en uitgebouwd. Achter de schermen wordt gewerkt om straks met een gezonder aanbod en een aantrekkelijke uitstraling de gezonde keuze voor bezoekers te stimuleren. Het streven is om dit te verzilveren met een certificaat gezonde kantine.

Jong Helmond Lekker Gezond ondersteunt en evalueert de beoogde veranderingen in de speeltuinkantine. Daarom wordt de mening van ouders en kinderen gepeild. In oktober zijn de eerste gesprekken met (groot)ouders gevoerd; dit leverde interessante informatie op. In het voorjaar gaan we hiermee door en na de zomer van 2017 zullen we opnieuw een meting doen.

Wilt u als speeltuinbestuur of –beheer meer weten over / aansluiten bij het gezonder maken van uw indoor of outdoor speelgelegenheid? Hebt u vragen over het verwerven van draagvlak, het assortiment, de lokale samenwerking of de communicatie naar uw leden en bezoekers? Neem contact op met de projectleider Gezonde Speeltuinkantine, Mieke van Paassen, m.van.paassen@ggdbzo.nl telefoon 088 0031 447

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet