De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Sportkantines in Helmond stap voor stap gezonder

Publicatiedatum: 22-06-2016

Op 19 mei organiseerde Jong Helmond Lekker Gezond samen met de regio-adviseur Gezonde Sportkantine een inspiratiebijeenkomst voor sportverenigingen.

Voetbalvereniging MULO, korfbalvereniging OEC, wielervereniging Buitenlust, tennisvereniging Shaile en Sportpark Brandevoort waren vertegenwoordigd. Lokale leverancier Versplaza schoof aan en ook de Astense voetbalvereniging NWC kwam een kijkje nemen. Het werd een geslaagde bijeenkomst waarin de aanwezigen hun ervaringen met elkaar konden delen.

MULO en OEC zijn al sinds vorig jaar bezig met gezondere keuzes in het aanbod. Arjen Vos (MULO): “Het is een kwestie van uitproberen en volhouden. Bij ons loopt het aanbieden van fruit aan de jeugd heel goed. We maken er hapklare porties van, dat werkt. Je moet zorgen dat je eigen medewerkers enthousiast zijn. Dit doe je door op gebruiksvriendelijkheid te letten.” Jeroen Claassen (OEC): “We hebben onze tosti stap voor stap gezonder gemaakt. Daarbij hebben we goed naar de klanten geluisterd en zelf ook steeds de nieuwe versies geproefd en verbeterd. We hebben het op een luchtige, speelse manier gepresenteerd. Onze tosti is nu een gewaardeerd alternatief.”

Lokale partner Versplaza werkt al langer samen met Sportpark Brandevoort en dit resulteert in een aanbod van gezonde broodjes. De aanwezige sportverenigingen gaan naar eigen ambitie en in hun eigen tempo door op de ingeslagen weg. Ze krijgen daarbij ondersteuning op maat van Jong Helmond Lekker Gezond.

Wilt u als sportvereniging meer weten over / aansluiten bij het gezonder maken van uw kantine? Hebt u vragen over het verwerven van draagvlak, het assortiment, de lokale samenwerking of de communicatie naar uw leden en bezoekers? Neem contact op met de projectleider Gezonde Sportkantine, Mieke van Paassen, m.van.paassen@ggdbzo.nl telefoon 088 0031 447.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet