De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Tennisvereniging T.V. Carolus gaat voor gezond!

Publicatiedatum: 17-05-2018

In de kantine van het clubhuis van T.V. Carolus bieden ze al veel gezonde keuzes aan, zoals bruine tosti’s, verse soep en gezonde broodjes. Nu zetten ze de volgende stap en gaan ze in samenwerking met TeamFit en Jong Helmond Lekker Gezond voor een certificaat gezondere kantine. Brons is zeker haalbaar, zilver is ook bereikbaar en goud is een uitdaging! Eentje die ze niet uit de weg gaan. Het is niet zo dat de bitterballen of kroket verdwijnen, ze voegen de gezonde keuzes toe en maken deze goed zichtbaar in het clubhuis.

Kwestie van kiezen

De sportkantine is dé plek om na de training of een wedstrijd even na te genieten of om een pijnlijke nederlaag te verwerken. Een plek waar veel kinderen komen en dan ook tijd besteden aan eten en drinken. In een sportkantine die ook verantwoorde producten aanbiedt, maken kinderen gemakkelijker een gezonde keuze!

Op 16 juni is, na een intensieve verbouwing, de officiële (her)opening van tennisvereniging T.V. Carolus en kunnen alle leden genieten van een potje tennis en lekkere gezonde versnaperingen. Dan zal ook het certificaat uitgereikt worden… Het is nog even spannend of het brons, zilver of goud wordt.

En dat is nog niet alles! Vanaf de opening is de tennisvereniging ook grotendeels rookvrij, met nog een één ruimte waar de rokers terecht kunnen. Zo kunnen de jonge leden lekker tennissen in een rookvrije omgeving.

Kijk voor meer informatie over een gezonde sportkantine hier.
Steeds meer sportverenigingen worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Wil jij dit ook voor jouw sportclub? Kijk dan eens
hier.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet