De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Uitreiking certificaat ‘gezonde speeltuinkantine’ Leonardus speeltuin

Publicatiedatum: 17-05-2018

Op 25 mei 2018 reikt burgemeester Blanksma het certificaat ‘gezonde speeltuinkantine’ uit aan de Leonardus speeltuin in Helmond. Speeltuin Leonardus is hiermee de eerste speeltuin in Nederland met een gezond aanbod in de kantine.

Gezond aanbod

In de speeltuin staat bewegen, gezonde voeding en ontmoeting centraal. Er is een gezond aanbod in de kantine, verse maaltijden worden door vrijwilligers bereid. De gezonde keuze wordt hier echt gestimuleerd. Meer dan de helft van het aanbod van het eten voldoet aan de norm gezond en daarnaast is er een hygiënisch watertappunt geïnstalleerd waar gratis water uit getapt kan worden. 

Huiskamer met beweegtuin

Ouders en kinderen worden ook bewust gemaakt, bijvoorbeeld dat in een pakje Capri Sun ongeveer net zoveel suiker zit dan een glas cola. Maar in de speeltuin gebeurt nog meer. Het is ook een huiskamer voor de Leonardusbuurt en heeft daarmee een belangrijke maatschappelijke functie. Ook is er een beweegtuin waar beweeglessen worden gegeven aan bewoners (met name ouderen), er zijn er ook kidskookcafés en binnen het huiskamerproject wordt ook door ouderen samen gegeten in de speeltuinkantine.

Het certificaat is een prachtige beloning voor alle inspanningen om dit voor elkaar te krijgen en daar zijn we trots op! We willen ook andere speeltuinen inspireren en wie weet volgen er meerdere gezonde speeltuinen. De ambitie van JHLG is om kinderen zo gezond mogelijk te laten opgroeien. Daarvoor is het goed om plekken waar kinderen komen zo gezond mogelijk in te richten.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet