De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Voedingscentrum biedt richtlijnen en inspiratie voor een gezondere kantine

Publicatiedatum: 09-05-2017

Veel mensen willen graag gezond en lekker eten, ook in de kantine van de sportclub. Zou het dan niet fijn zijn als ook hier de gezonde keuze de gemakkelijke keuze is? Het Voedingscentrum heeft Richtlijnen opgesteld om kantines gezonder te maken. Daarbij gaat het om méér dan producten alleen; de uitstraling is minstens net zo belangrijk.

Onderzoek laat zien dat het aanbod de vraag bepaalt. Daar liggen kansen. Kleine aanpassingen in de presentatie kunnen grote veranderingen teweeg brengen in wat mensen te eten en te drinken kiezen.

Waaraan herken je een gezondere kantine?
Het merendeel van het zichtbare aanbod is gezond, het ligt letterlijk voor de hand en het wordt aantrekkelijk gepresenteerd, het personeel is trots op het aanbod.

Welke sportvereniging gaat de uitdaging aan en durft onderstaand statement te onderschrijven?

“Wij vinden dat sporten en gezondheid bij elkaar horen. Een goede gezondheid krijg je niet alleen door veel te sporten, maar ook door gezond te eten en te drinken. Wij dragen daar als club graag ons steentje aan bij. Daarom staat onze vereniging achter een gezondere sportkantine.
We gaan voor een uitbreiding van ons assortiment, waarbij er naast de minder gezonde artikelen ook een gezonde keuze mogelijk is. We krijgen hiermee een aantrekkelijker assortiment dat bovendien heerlijk smaakt.
Het hoeft allemaal niet in één keer. Laten we beginnen met een aantal producten en kijken of het aanslaat. Als we dit goed doen is er een grote kans dat we extra omzet genereren, en dat is ook nog eens goed voor de clubkas.”

Meer weten? Lees voor de onderbouwing hier de Richtlijnen voor gezondere kantines en bekijk voor de praktische invulling hier de Inspiratielijst met aanbevelingen per productgroep.

Advies of ondersteuning nodig? Neem contact op met de projectleider van Jong Helmond Lekker Gezond, Mieke van Paassen, m.van.paassen@ggdbzo.nl, tel. 088 0031 447.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet