De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Voorlezen over groente en fruit tijdens de Nationale Voorleesweken

Publicatiedatum: 12-01-2016

Niets is zo leuk als voorgelezen worden. Maar het is ook belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. De Nationale Voorleesdagen zijn gepland van 27 januari t/m 6 februari. Voor alle scholen die deelnemen aan het EU-schoolfruit is er het Schoolfruitdigibord waar kinderen van groep 1/2, 3, 4 en 5 kunnen kijken en luisteren naar voorleesverhalen over groente en fruit.

Ze vliegen mee met Oscar het lieveheersbeestje en nemen een kijkje in de tas van tante Carla uit Suriname. In elke les zijn interactieve vragen en opdrachten verwerkt.

Voor de groepen 6, 7 en 8 bestaat dit digibordmateriaal uit quizzen waarin teams met elkaar de strijd aangaan: het team met de meeste kennis over groente en fruit is de winnaar. Op deze manier verwerven kinderen op een actieve, ervaringsgerichte wijze kennis over verschillende groente- en fruitsoorten.

Voor meer informatie over het Schoolfruitdigibord kijk op www.euschoolfruit.nl

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet