De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Wethouder De Leeuw drinkt water met de allerkleinsten

Publicatiedatum: 30-05-2016
Op vrijdag 3 juni aanstaande is wethouder De Leeuw van 10.30 tot 11.30 uur op Spring kinderdagverblijf De Beestenbende, Binderen 4 in Helmond. In het kader van de DrinkWater! campagne van Jong Helmond Lekker Gezond, biedt zij kinderdagverblijforganisaties Spring, Small Steps, Kidsvillage, Korein en Pantomime officieel de eerste drinkwaterpakketten aan. Daarnaast zingt zij samen met de kinderen het drinkwaterlied en wordt zij vergezeld door de watermascotte Druppie.

Met het overhandigen van de drinkwaterpakketten geeft wethouder De Leeuw het startschot voor de DrinkWater! campagne met de boodschap ‘Water, het beste voor je kind’. Gemeente Helmond vindt het belangrijk dat jonge kinderen leren water drinken. Water is overal beschikbaar en een gezonde dorstlesser zonder calorieën. Naast de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de aandachtswijken, zullen ook de consultatiebureaus, het Elkerliek ziekenhuis en de bibliotheek deelnemen aan deze campagne.

De kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, de consultatiebureaus en het Elkerliek ziekenhuis gaan gezamenlijk de ouders stimuleren om hun kind vaker water te geven. Gedurende de hele maand juni zullen bij de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen verschillende activiteiten worden georganiseerd rondom dit thema. Daarnaast wordt er vanaf 3 juni alleen nog water geschonken in plaats van sap. Met deze overstap naar water wordt bijgedragen aan de doelstelling van Jong Helmond Lekker Gezond om het drinken van water weer de normaalste zaak van de wereld te laten zijn. 

Op de consultatiebureaus en in het Elkerliek ziekenhuis zal, gedurende de gehele maand juni, tijdens alle consulten het drinken van water besproken worden met de ouders en de kinderen krijgen een aardigheidje mee. Bij de bibliotheek zal een ‘water’ hoekje te vinden zijn voor de allerkleinsten.

Stichting Jong Helmond Lekker Gezond is een unieke alliantie van bedrijven en organisaties uit de voedingsindustrie, de zorg, het onderwijs en de sport. Zij zetten zich samen in om het overgewicht bij de Helmondse jeugd te voorkomen en maken gebruik van het landelijke programma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Voor meer informatie zie www.jhlg.nl.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet