De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Wethouder De Leeuw overhandigt DrinkWater! pakket voor de start DrinkWater! campagne

Publicatiedatum: 22-06-2016

Op vrijdag 3 juni heeft de aftrap van de DrinkWater! campagne van Stichting Jong Helmond Lekker Gezond plaatsgevonden.

Wethouder De Leeuw heeft kinderdagverblijforganisaties Spring, Small Steps, Kidsvillage, Korein en Pantomime officieel de eerste drinkwaterpakketten aangeboden. Kinderen en ouders zongen samen met de wethouder het drinkwaterlied. Vervolgens werd het startschot gegeven door het oplaten van ballonnen.

Stichting Jong Helmond Lekker Gezond wil met de boodschap ‘Water, het beste voor je kind’ ouders stimuleren hun kind vaker water te geven. Gemeente Helmond vindt het belangrijk dat jonge kinderen leren water drinken. Water is overal beschikbaar en een goede dorstlesser en bevat geen calorieën.

Gedurende de hele maand juni zullen de genoemde kinderdagverblijven en peuterspeelzalen verschillende activiteiten organiseren rondom het thema water en mascotte Druppie zal de kinderen een bezoekje komen brengen. Daarnaast wordt er op de locaties vanaf 3 juni alleen nog water geschonken in plaats van sap. Met deze overstap naar water wordt bijgedragen aan de doelstelling van Jong Helmond Lekker Gezond om het drinken van water weer de normaalste zaak van de wereld te laten zijn.  Naast de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zullen ook het Elkerliek ziekenhuis en de consultatiebureaus deze maand extra aandacht besteden aan dit thema door tijdens de consulten water te bespreken.

Wethouder De Leeuw is zeer tevreden met deze campagne: “Als ouder wil je dat je kind gezond opgroeit en lekker in zijn vel zit. Water helpt daarbij. Het is goedkoop, overal verkrijgbaar en het smaakt ook heel lekker. Gemeente Helmond is blij dat er aandacht is voor het stimuleren van het drinken van water. Daarvoor is deze DrinkWater-campagne ontwikkeld”.

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Dubbelinterview met Chaib en Youssra
Aandacht voor laaggeletterdheid in de gezonde speeltuinkantine
Gezonde school
Voor de Buurt: Beachvolleybaltoernooi
Kookworkshops brengen gezond eten dichterbij
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet