De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit

Publicatiedatum: 18-09-2018

Een goede gezondheid krijg je niet alleen door veel te sporten, maar ook door lekker gezond te eten en te drinken. OEC korfbal draagt daar als club graag een steentje aan bij en is daarom aan de slag gegaan met Team:Fit.

Samen met de Team:Fit coach heeft OEC de kantinescan van het Voedingscentrum ingevuld om te kijken hoe hun kantine scoort en welke stappen ze nog kunnen zetten voor een gezonder aanbod. Het hoeft allemaal niet in een keer. Ze beginnen met een aantal producten om te kijken of het aanslaat.

Team:Fit
Team:Fit is een programma waarmee sportclubs in een paar eenvoudige stappen hun aanbod gezonder kunnen maken, zonder daar omzet voor in te leveren. Alle type sportclubs kunnen zich aanmelden bij Team:Fit en krijgen dan bezoek van een Team:Fit Coach. Die bekijkt samen met de club wat er in het aanbod kan veranderen, en wat goed zal aanslaan bij de bezoekers. De sportclub gaat zelf met het advies aan de slag en krijgt verdere ondersteuning via een online platform. Daar krijgen de clubs onder meer inspiratie van andere Team:Fit sportverenigingen en vinden ze kant-en-klare communicatiemiddelen om hun aanpak onder leden te promoten.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet