De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Oktober Groentemaand

Publicatiedatum: 18-09-2018

1 Oktober start in Helmond de groentemaand. In deze maand wordt door de Zorgboog, Jong Helmond Lekker Gezond en JIBB extra aandacht besteed aan het eten van groente onder peuters.

Groente helpt peuters groeien. Om hen aan te moedigen, is een groentecampagne ontwikkeld met als boodschap Groente eten, dat mag de hele dag! welke wordt ondersteund met een leuk groentegadgetpakket. De campagne richt zich op de 2-3 jarige kinderen in Helmond.

Groentegadgetpakket

Alle ouders van 2-3 jarige peuters ontvangen een uitnodiging om deel te nemen aan de campagne en krijgen het groentegadgetpakket bij een afspraak op het consultatiebureau. Om ouders nog meer te ondersteunen met gezond eetgedrag voor hun kindje, ontvangen ze daarnaast een jaar lang iedere maand vrijblijvende informatie en tips om hun kind gezond te leren eten. Ook komen er leuke en interessante posts over het eten van groente op social media.

In de herfstvakantie zal de door JIBB georganiseerde beweegactiviteit voor peuters in het teken staan van het thema groente en kinderdagverblijf Spring verwerkt groente eten waar mogelijk in hun dagelijkse programma.

Voor meer informatie: Marelke Rijkers  jonghelmondlekkergezond@zorgboog.nl

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd
OEC Korfbal aan de slag met Team:Fit

Laat zien dat je meedoet