De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

OMO Scholengroep aan de slag met een Gezonde Schoolkantine!

Publicatiedatum: 18-11-2015

Actieve en gezonde leerlingen presteren beter. De OMO scholengroep in Helmond werkt daarom samen met projectleider Kimberley Meijers, aan gezonde schoolkantines.

Linda Hoebink, schoolkantinebrigadier van het Voedingscentrum, heeft de kantines van het Dr. Knippenberg, Carolus Borromeus en de twee locaties van het Vakcollege vereerd met een bezoek.

Zij inventariseerde het aanbod en lette op de presentatie van de producten. Indien minimaal 75% van het aanbod behoort tot de basisproducten van de schijf van 5, krijgt de desbetreffende kantine een kantineschaal. Wij kijken uit naar de uitslag!

Een Gezonde Schoolkantine maakt deel uit van het Gezonde School vignet Voeding. De andere deelvignetten die aansluiten op het initiatief JHLG zijn: Sport & Bewegen en Welbevinden & sociale veiligheid

Wilt u ook aan de slag met een gezondere schoolkantine en/of de Gezonde School vignetten op het VO? Neem contact op met projectleider Kimberley Meijers via k.meijers@ggdbzo.nl of bel +31 88 0031 192.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet