De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Otto’s Kookbus op basisschool de Goede Herder!

Publicatiedatum: 22-06-2016

Leerlingen uit groep 6 van basisschool Goede Herder mochten op vrijdag 13 mei lekker en gezond gaan koken in Otto’s kookbus.

De kinderen hebben met groente en fruit zelf lekkere snacks gemaakt. Natuurlijk moet je eerst de handen wassen voordat je met het bereiden van eten gaat beginnen. Een echte kok doet ook een short voor, dus dat werd elkaar helpen met het strikje achter op de rug. Nadat kok Otto voor gedaan had wat de bedoeling was, gingen de kinderen zelf aan de slag. Van een wortelplakje werd een tulp gemaakt, de blaadjes van een komkommer. Daarna werd een wrap gevuld met in reepjes gesneden paprika, bleekselderij, wortel, radijs en komkommer. Het derde gerecht was het maken van een fruitspies.

In de klas zijn stagiaires van GGD Brabant-Zuidoost aan de slag gegaan met de kinderen met een les rond de Schijf van Vijf. De kinderen moesten hier allerlei opdrachten doen. 

Basisschool de Goede Herder ontving deze activiteit als bedankje voor het mede verwerven van de subsidie FNO

 

[Artikel : Samen aan de slag voor een betere gezondheid

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet