De gezonde werkvloer Helmond DrinkWater! Gezonde basisschool Gezonde Baby & Peuter Gezonde middelbare school Gezonde sportkantine Eet groente en fruit! Gezond ontbijt! Sport & Bewegen Gezonde
wijk

Pakje drinken in schooltas is tikkende suikerbom

Publicatiedatum: 24-02-2016

Pakjes drinken mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk en onschuldig. Maar uit onderzoek blijkt dat drinkpakjes tot 6,5 suikerklontje per pakje (200ml) bevatten. Een kwart van de pakjes bevat zelfs meer suiker dan een glas cola. Kinderen die deze pakjes meekrijgen naar school, krijgen hierdoor veel suiker binnen en dit kan leiden tot overgewicht. Daarom pleit Stichting Jong Helmond Lekker Gezond ervoor dat kinderen op school, op het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal meer water drinken.

JHLG biedt kinderdagverblijven en peuterspeelzalen ondersteuning bij het implementeren van drinkwater. Met de campagne DrinkWater, wil JHLG dat water drinken weer de normaalste zaak van de wereld wordt. Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen krijgen ondersteuning bij het organiseren van bijvoorbeeld een themaweek, krijgen voorlichting over de voordelen van water drinken en worden geholpen bij het invoeren van een beleid rondom het drinken van water. In de toekomst wil JHLG ook het basisonderwijs en voortgezet onderwijs gaan stimuleren om meer water te gaan drinken.

Ter ondersteuning van de campagne is de folder ‘Water, het beste voor je kind’ ontwikkeld. Deze folder beschrijft de voordelen van water ten opzichte van zoete drankjes en geeft tips hoe je als ouder je kind water kunt laten drinken.

Voor meer informatie over de campagne of voor exemplaren van de folder, mail naar irene.gruintjes@jogg.nl.

Deel dit bericht

Overige berichten

JIBB en JHLG samen verder als Jibb+
Aftrap campagne 'Groente eten, dat mag de hele dag!'
Helmond host city nationale sportweek 2018
Inschrijven Nationaal Schoolontbijt
Burgemeestersontbijt 7 november
Oktober Groentemaand
Praktijkschool Helmond pakt goud
Jan van Brabant behaalt predicaat Gezonde school
Derde editie Kidskookcaféwedstrijd

Laat zien dat je meedoet